Weer een week voorbij! - Reisverslag uit Athene, Griekenland van Diana Tanis - WaarBenJij.nu Weer een week voorbij! - Reisverslag uit Athene, Griekenland van Diana Tanis - WaarBenJij.nu

Weer een week voorbij!

Door: Diana

Blijf op de hoogte en volg Diana

23 Juli 2007 | Griekenland, Athene

Zo, alweer een vrije dag achter de rug! De vrije dagen lijken altijd sneller te gaan dan de werkdagen, heel raar! Morgen moeten we gewoon weer aan de bak voor de komende 6 dagen! Wel hebben we vandaag een hele leuke dag gehad, dus we kunnen er voorlopig weer even tegenaan. We zijn vandaag naar Heraklion geweest. We hadden geluk, want we konden met Despina, een collega uit het restaurant, meerijden. Was wel een spannend ritje! Het verkeer is hier echt heel anders dan in Nederland en Despina deed er vrolijk aan mee. Ze reed roekeloos, hysterisch en dramatisch.. Da's de beste omschrijving denk ik. Maar we hebben het overleefd! Wel een grappig detail: aan het einde van de oprit voor de snelweg stond een stopbord (die volgens mij altijd genegeerd worden hier).. Nou, dat zie ik in Nederland niet voor me! In Nederland zijn we het gewend om met 80 km (liefst harder natuurlijk) de snelweg op te racen. Maargoed, Heraklion was leuk! Het was ontzettend warm, eigenlijk te warm om te shoppen, maar wij zijn echte die-hards natuurlijk dus we hebben het aardig lang volgehouden. We hebben de Zara en de Bershka weten te vinden en daar wat leuke koopjes (SALE! :D) opgedoken. Wij waren weer blij! Daarna zijn we nog naar Knossos geweest. Het paleis van Knossos eigenlijk. Of wat er nog van over is. Het waren vooral veel stenen. Stenig! Nee, het was wel leuk om wat van het oude Griekenland te zien. Er was daar alleen weinig schaduw te vinden, dus het was wel heel warm. Ook met de terugreis hadden we geluk: we kwamen de bus van Bella Maris tegen en we mochten meerijden naar Silva Maris, omdat we hier werken. Nou, mooi!
Vanavond hebben we weer wat gasten uitgezwaaid, ze zeiden het allemaal naar hun zin gehad te hebben en wilden allemaal met ons op de foto. Ook vaak na shows willen mensen foto's van het animatieteam of foto's met het animatieteam. Ik snap dat niet.. Wat moet je met die foto's? Maargoed, het is wel grappig. Af en toe lijken we net sterren! We worden ook bedolven onder de spullen wat we allemaal krijgen. Tot nu toe hebben we 2 luchtbedden, 4 ballen, een stapel tijdschriften, kranten, 3 boeken, een armband, een sleutelhanger, chocola, douchegel/shampoo/aftersun/zonnebrandcreme en een pot pindakaas gehad. Jaha, de Nederlandse gasten zijn nog steeds heel lief voor ons!

Helaas hebben we na 4 weken dan toch buren gekregen. Het jammere is dat we geen eigen terras hebben, we moeten het delen met het appartement naast ons, waar nu dus 3 Nederlandse, irritante jongens in zitten. Ze maken bijzonder veel lawaai.. Ik zeg: laat ze alsjeblieft over een week weer weg gaan! Ik heb nu het idee dat we helemaal geen privacy meer hebben. Naast ons zit een hotel waar ook alleen maar dronken Nederlandse jongens zitten. Gisteren zaten we rustig op ons terras te lezen, werd er ineens een stapel bierviltjes naar beneden gegooid (ik heb ze allemaal over de heg weer terug gegooid.. Ik weet niet precies waar ze vandaan kwamen, maar in ieder geval; hou je troep bij je!) en daarna gooiden ze een leeg flesje Heineken over de heg. Het glas vloog over me heen, stelletje gekken.

De Fatma's hier (schoonmakers dus) hebben ook leuke acties. Van het woord privacy hebben ze nog nooit gehoord en dat wij geen Grieks verstaan schijnen ze ook maar niet te snappen, ze hebben altijd hele verhalen in het Grieks. Wij lullen dan altijd in het Nederlands terug 'ja inderdaad!' en 'ik begrijp er niks van, maar inderdaad joh!'. Tsja, je moet toch wat! Maargoed, zoals ik al zei; privacy kennen ze niet. Op de 1 of andere manier komen ze altijd als wij er zijn.. We werken de hele dag maar precies als wij er zijn komen zij ook en komen enthousiast binnen rennen. 'HEEEEE!' Een keer kwam ze binnen toen ik me net aan het omkleden was, ik stond dus net in m'n ondergoed. Mag ik me alsjeblieft even omkleden in mijn eigen kamer? Een andere keer kwam ze binnen toen ik net onder de douche wilde stappen. Kom later terug! Nee, ik moest me weer aankleden en in pyjama op het terras gaan staan. Als een donderwolk uiteraard, grappig vond ik het niet. Weer een andere keer kwam ze binnen toen ik nog lag te slapen om een nachtkastje mee te nemen. 1: waar ga je heen met dat nachtkastje? 2: laat me slapen! Oftewel: de Fatma's hier hebben al zo'n beetje alles van me gezien. Nou, dan overdrijf ik toch niet als ik zeg dat ze het woord privacy niet kennen!

Kakkerlakken hebben we niet meer gezien. Wel hoor ik weer het geluid dat ik eerst ook hoorde, maar ik negeer het. Ik ben moed aan het verzamelen om met de insectenspray achter de airco te spuiten. Ik durf niet zo goed, wie weet wat er straks ineens allemaal achter vandaan vliegt.

Van de week kwam onze supervisor van TUI. Ik heb een gesprek met haar gehad, ze is dik tevreden! Ik heb geen kwaad woord van haar gehoord. We mogen het volgend jaar zo weer doen, waar ik overigens ook al een formulier voor heb gehad.. Of ik volgend jaar weer interesse heb om dit te doen. Ik heb misschien gezegd, ik bedoel, ik heb dit nog niet eens afgerond, ik weet het echt nog niet hoor! Ook de assistent-manager zei tegen me dat hij heel tevreden was. Nou, ik ben trots!
Het was wel even fijn om even iemand van TUI Nederland face to face te spreken. Het spreekt toch wat makkelijker! Ik heb veel vragen gesteld en heb tegen ze gezegd dat ik het raar vond dat mijn uniform een paar dagen voordat ik weg ging, nog naar mijn huis gestuurd werd. Zij gingen in de verdediging door te zeggen dat het er normaal gesproken had moeten zijn, maar dat ze problemen hebben met het bedrijf die die pakketjes voor ze bezorgd. Ik zei dat ze sowieso wel een risico hadden genomen, verder ben ik er niet op ingegaan. Dahag. Ennn heel toevallig stond de volgende dag de doos met mijn uniform bij de receptie! Wat een toeval. Ik zit hier nog maar 4 weken en heb nu al mijn uniform! Is het niet fantastisch.

Oh, ook zoiets grappigs. Gasten komen altijd naar ons toe met vragen, soms hebben ze ook vragen die niet altijd over de kids-club gaan. Af en toe vragen ze iets over bellen of smsen naar Nederland, oke, dat zijn dan nog normale vragen. Maar gisteren kwam er een vrouw naar ons toe: 'ja, ik heb een slechte stoelgang en wil daarvoor naar de apotheek, maar ik weet niet hoe ik dat in het Grieks uit moet leggen! Jullie zitten hier, dus ik dacht: jullie spreken vast Grieks!' Ja natuurlijk. Think again!

Met onze commissiepot gaat het ook goed. We hebben al zo'n 50 euro voor onszelf bij elkaar verdiend, dus dat wordt lekker uit eten aan het einde van augustus! En vooral ook veel Ouzo drinken natuurlijk. Raki drink ik wel, maar ik vind het echt vies.

Van de week kregen we een hele lading post. Ik had 4 kaarten en een brief.. Echt heel leuk! Bedankt allemaal. :D

Het is hier nu alweer bijna half 12, ik ga snel stoppen, kan ik zo nog even naar de bar rennen om wat te drinken te halen voordat ze gaan sluiten en daarna nog even lekker lezen op ons terras! Hopenlijk zijn onze buren stappen.

Tot snel weer!

• 23 Juli 2007 - 20:46

Mirkow:

Liefjeee! wat een leuke foto's beetje seksistisch alleen maar daar had je me al voor gewaarschuwd.. :p

gelukkig heb je weer een snelle week achter de rug .. nog een aantal weekjes en ik zie je alweer.. het gaat steeds sneller en het lijkt steeds minder lang.. en en ik ben blij dat je het naar je zin hebt! :D

ik hou van je lief!!

kus

• 23 Juli 2007 - 20:47

Mattanja:

Hee Zus!:D
    Zo te horen gaat 't goed, dus! *blijheid:) Jij krijgt wel veel, zeg! Ik zou maar een extra koffer meenemen! :P Als ik jou was, had ik al die dingen ook terug gegooid naar die jongens! Hard voor ze!:D Maar k ga slapen!! (is nogal laat:D) Ik stuur je nog wel een mailtje! DoeiDoei! Xxx Mattanja

• 24 Juli 2007 - 08:43

Claire:

Heee Diana!

Heb je m'n kaart gekregen? Vast wel, tussen de andere kaarten!
    Je boft maar met al die dingen die je krijgt! En lekker geshopt, altijd leuk! ;)
    De foto's van de shows zien er leuk uit!

xxxxx

• 24 Juli 2007 - 17:46

Monique Van Schaik:

Ha diana,

Ik zou zo mijn koffers willen pakken , heimwee komt boven naar ook mijn tijden als hostess, maar het is je van harte gegund.
    Het weer is hier draaaaaamatisch, heel veel storm en regen vannacht.
    In het hotel is het rustig , jorg,inge en annemarie zijn op vakantie.
    Als je terugkomt spreken we af in belvedere.
    GENIET

• 24 Juli 2007 - 20:37

Mama:

Hoi Diana
    Leuk verhaal en leuke foto's weer. Hier alles z'n gangetje, erg stil nu Elise ook weg is. Mijn teamleidster gaat volgende week ook naar Chersonissos. Dus ik zei doe mijn dochter de groeten. Dus wie weet. Zij gaat naar Hotel Creta Maris. Misschien vlak bij jullie?
    Groeten weer van ons allen en veel liefs van Mama

• 25 Juli 2007 - 12:11

José:

als je niet weet wat je voor werk wil gaan doen kan je altijd nog schrijfster/verslaggeefster worden; je schrijft heel levendig! Ik zie het zo allemaal voor me. Wel handig voor je vervolgstudie! Leuke foto's ook weer. Wat ben je vies bruin zeg! Als je weer in NL bent wacht ik wel ff met langs komen anders geef ik helemaal licht vergeleken met jou. Bij ons is het nl. al herfst. Er vallen zelfs al hier en daar blaadjes van de bomen... Nog even en we kunnen vanuit de voordeur op een bootje stappen naar de winkels... RUILEN????????

x en groeten

• 25 Juli 2007 - 15:33

Jessica:

Heey Diaan,

Echt super weer die foto's en je verhaal. Je fungeert goed, als piano evenals je functie als trompet!!! Dat ga ik hier in Holland ook proberen... Of is dat te seksistisch?!:P

Kreta, Bershka, Mac Donalds, Ouzo.. wat wilt een Diana nog meer?!

Meid ik ben tres jaloers dus GENIET er héél veel van (ook een beetje van mij)

Dikke kus en erg bedankt voor je kaartje.. je bent lief:)

Jessy James