News flash
Door: Diana
Blijf op de hoogte en volg Diana
30 Juli 2007 | Griekenland, Athene
Deze week zaten we hier precies een maand! De tijd gaat echt zo snel voorbij hier, voordat ik het weet zit ik weer met m'n gat in Nederland. Ik ben er niet echt rouwig om dat ik hier ben, ik hoor van iedereen dat de zomer in Nederland geen zomer is, dus ik zit hier prima! Nouja, soms is het hier wel te warm. Deze week was het niet normaal, er was weer een hittegolf, net als een maand geleden. Het verschil met een maand geleden was alleen dat we nu moesten werken en toen niet. Nou, werken in die hitte is echt niet te doen! We hebben alle dagen dat het zo heet was zwembadspelletjes gedaan, anders was het echt niet vol te houden. Weg met ons programma, op naar het tropenrooster! Het was wel echt nodig. Op de heetste dag was het 's ochtends om 10.00 uur al 40 graden in de schaduw. Moet je nagaan dat dat in de schaduw was en de zon niet eens op z'n hoogst stond..! Ook de electriciteit kon er niet tegen. Op 1 dag viel de stroom zo'n 6 keer uit. Normaal gebeurd dat zelden, maar met die hitte ging het echt niet goed! Maarja, nu is het weer wat minder warm gelukkig (ik hoor jullie allemaal denken; geef mij die warmte! Hahaha).
De buren. Jaha, dat is een verhaal apart. We wilden vrienden met ze worden, want we zagen de bui al hangen. 3 jongens zonder ouderlijk gezag op stap, nou, dat gaat natuurlijk he-le-maal mis. En inderdaad. Al de 1e nacht kwamen ze luidruchtiger dan luidruchtig thuis van het stappen en de volgende ochtend stond er een afvalemmer gevuld met water voor de deur. Dit omdat we de vorige dag een sketch hadden gedaan waarbij we allemaal kruipend het podium op kwamen, schreeuwend om water. 'Jullie wilden toch water?', vroegen ze onschuldig. Oke, daar kon ik nog wel om lachen. De keer daarna stond er een stoel voor onze deur. Grappig! Niet dus. En vlak daarna kwam het toppunt hoor. Het was 02.00 uur 's nachts en wij lagen net een half uurtje te slapen toen onze buren weer eens luidruchtig thuiskwamen. Ze begonnen tegen onze deur aan te trappen, waardoor ie openging. Daarna gingen ze een complete pyramide bouwen (zijn we in Egypte?) voor onze deur, bestaande uit; 2 tafels, 5 stoelen en een wasrek. Ja, dat allemaal op elkaar dus! Ik was echt woedend. Ik heb de deur opengetrokken, de hele stellage in een keer omver geduwd, een stoel gepakt en die bij ze naar binnen gegooid (ze hadden hun deur nog niet dicht gedaan) waarbij ik in minder net Nederlands riep wat ik van hun 'grappige' actie vond. 2 collega's van ons hadden het vanaf hun terras gezien en stonden (nadat ik de deur met een gigantische knal dicht gegooid had) voor onze deur. Eentje ging de security halen, de jongens hebben uiteindelijk een waarschuwing gekregen van de hostess. Verder zijn ze nog steeds vrij asociaal tegenover ons.. Ze begrijpen blijkbaar niet dat wij hier wonen en hard werken. Nouja, over een week gaan ze weg en dan hebben wij een groot feest, dat begrijp je!
Vandaag hebben we een boottocht gemaakt naar Sisi. We maakten eerst een stop vlak voor zusterhotel Creta Maris (ligt aan de andere kant van Chersonissos) waar we een half uurtje zwommen in de zee. Daarna gingen we een stuk de andere kant op en maakten we een stop in Malia, waarbij we naar een waterpretpark gingen. Het was niet gigantisch groot, maar het was wel leuk. We zijn 3 kwartier lang alleen maar van de glijbanen afgegaan, van dit werk word je echt weer kind! Vervolgens gingen we met de boot weer verder en kwamen we aan in Sisi, een klein vissersdorpje. We mochten daar de boot af en hebben wat gegeten en rond gelopen. Daarna gingen we met de boot weer terug naar Chersonissos! Het was heel leuk en we zijn weer een tintje donkerder, ook heel belangrijk natuurlijk. :D
Onze week verliep verder zoals gewoonlijk. We hebben vooral veel gewerkt! De laatste paar dagen begon ik een beetje last van mijn stem te krijgen, door al dat schreeuwen en gillen doet ie het niet echt meer en ik ben ook een beetje verkouden. Ik heb iets voor m'n keel gehaald bij de apotheek, waar ze me adviseerden om alleen maar warme drankjes te drinken omdat dat beter is voor mijn keel. Dikke doei, zou ik zeggen. Het is bloedje heet en ik moet aan de koffie/thee/cup-a-soup? Denk het niet, dan praat ik wel wat minder! Gisteren zouden we eigenlijk meeleeftheater doen, maar daarbij gil en schreeuw ik altijd veel, dus ik wilde dat liever niet doen. We hebben toen besloten om een voorleesverhaal te doen. Fred zat in een schommelstoel op het podium te lezen en ik beeldde het op een overdreven en grappige (ik ben zo komisch) manier uit. Het was een groot succes. We hadden echt veel publiek! Ouders keken geinteresseerd toe en zelfs mensen van andere nationaliteiten keken naar ons. Aan het einde kregen we een daverend applaus. Ik was heel trots! Ik had m'n stem niet verder geforceerd en we hadden de mensen toch op een leuke manier geanimeerd. Nou, wat wil je nog meer!
Dit was Diana met het wekelijkse nieuws vanuit Chersonissos! :D
30 Juli 2007 - 20:01
Mattanja:
Heey Zus! Zo te horen is het daar een betere zomer dan hier ja... Wrijf het er maar in! Ik vindt het geweldig hoe je die jongens hebt aangepakt! Laat zien wie de baas is! Vrouwen emancipatie! En het was ook nog eens zinVOL geweld:D Nou veel plezier nog en ik wacht (met smart) op je volgende news flash! Xxx mattanja -
30 Juli 2007 - 20:17
Mirkow:
Liefje!!!!!
Ik mis je schatje maar dat heb ik net ook al gezegd. Kan niet wachten tot ik je weer kan knuffelen (enzo(A))
Het is in NL inderdaad nog steeds kut deze week zou wel beter worden maarja dat moet ik eerst nog zien..
Goed dat je die jongens laat zien wie de baas is..
Gewoon slaan hea!:D
Ik hou van je schat!
kus, en spreek je morgen :D -
30 Juli 2007 - 21:35
Wilfred:
Hoi Diaan,
Nou hier wordt het morgen ook zomer. Wel drie dagen denk ik. We hebben nu zo'n 150 catamaran zeilers op het park en er staan een park campers in de waitingroom. De parkeerplaats bij de oude receptie te wachten tot er iemand weg gaat. Verder gaat het nier prima. Leuk voor je dat de tijd zo snel gaat. We hopen je weer gauw te spreken als je weer terug bent.
groeten Team Vlugtenburg (wilfred) -
31 Juli 2007 - 09:49
Monique Van Schaik:
Hallo diana,
Nee ik ben niet jaloers op je met meer dan 40 graden .
Ik moest vroeger als hostess ook wel eens vervelende groepen jongens uitzetten.
Nog 1 maand geniet ervan
groetjes monique -
31 Juli 2007 - 14:46
Claire:
Haaaai!
Ja, jij hebt daar tenminste zomer.. die is hier ver te zoeken! :P
Irritant zeg, die vervelende jongens.. hoe halen ze het in hun hoofd! Tssk.
De foto's zien er weer leuk uit, mooi landschap daar!
Hee, dikke doei he! :D xxxxx -
03 Augustus 2007 - 19:14
Jessica:
Diaantuh:)
Leuk hoor die verhaaltjes:) Denk je vervelende kinderen te hebben, heb je vervelende buren!!! Ik zou je jachtkater erop af sturen! Leeft hij nog trouwens, die kat? Of heb je hem een overdosis melk gegeven!:O
Mega vet, die glijbanen... je bikinibroekje is zeker helemaal versleten?:P
Nu nog even je laatste weekjes en dan ben je weer terug:D Jeej!
Kussie en knuffel, Jessy