1e week - Reisverslag uit Athene, Griekenland van Diana Tanis - WaarBenJij.nu 1e week - Reisverslag uit Athene, Griekenland van Diana Tanis - WaarBenJij.nu

1e week

Door: Diana

Blijf op de hoogte en volg Diana

02 Juli 2007 | Griekenland, Athene

Kaliespera!

De 1e week is alweer voorbij! Vorige week hebben we wat voorbereidingen gedaan (o.a. 100 welkomstpakketjes gemaakt.. kom maar op met die kids!) en we hebben gekeken naar de shows van de andere animatoren. Op donderdag hoorden we dat we zaterdag mee zouden doen in Grease. 'Een bijrolletje', zeiden ze. Wel kreeg ik een solonummer om te playbacken en een uur voordat de show begon kreeg ik te horen dat ik nog iets moest doen. Uiteindelijk had ik de stoel met de meeste verkleedspullen. Lekkere bijrol! Het was wel erg leuk om te doen. Deze show gaan we de komende tijd om de zaterdag doen. Verder was het een best relaxed weekje. Niemand van de gasten kende ons nog dus we mochten nog even gebruik maken van het zwembad. Na Grease werden we door de chief animator (Martin) voorgesteld aan de gasten dus rustig eten is er nu niet meer bij. We zijn het aanspreekpunt voor de Nederlandse gasten en worden continu aangestaard en vaak ook aangesproken. Met de fatma's (schoonmaaksters) zijn we al helemaal vrienden. We verstaan ze niet en zij ons niet, maar ze begroeten ons altijd vol enthousiasme. De mensen van het restaurant mogen ons vast ook wel, want we ruimen altijd zelf onze bordjes op. De abdere animatoren zijn Slowaken en met hun kunnen we het ook wel vinden.

De steun van TUI Nederland valt een beetje tegen: op een standaard mailtje na hebben we sinds aankomst niks meer van onze supervisor gehoord. Ook op 2 faxen, 2 mailtjes en een smsje hebben we geen reactie gehad. Ons uniform hebben we nog steeds niet; ik heb helemaal niks en Fred heeft maar een paar dingen. De dozen die we vanuit Nederland voor TUI hebben meegenomen hebben we nooit meer gezien. Een reisleidster van TUI zou het regelen, zei ze. Nou, we hebben het gemerkt. Verder is er een host die ons de prognose van hoeveel TUI kids er zouden komen zou faxen (die fax hebben we dus nooit gezien) en hij zou een lijst voor ons achterlaten waarop zou staan bij welke welkomstmeetings we aanwezig zouden moeten zijn. Je raadt het vast al: ook niet gezien! Het Barkiehoofd hebben we na enig speurwerk kunnen traceren en na 2x bellen hadden we hem uiteindelijk ook. We hebben hem dan ook als een soort van troffee in onze kamer staan! Maargoed, we hebben het er dus druk mee om achter TUI aan te lopen. Had ik niet van ze verwacht! Af en toe worden we er wel een beetje chago van hoor. Er zijn ook zoveel dingen die we nog niet hebben en echt nodig hebben...
Binnenkort willen we ook een excursie gaan doen via TUI, we krijgen namelijk 50% korting. Maarja, dan moet TUI wel meewerken natuurlijk!

Verder gaat het goed. De temperatuur is zo'n 10 graden gezakt, nu is het goed uit te houden! Het schijnt wel weer warmer te worden. Gisteren hebben we onze 1e werkdag gehad en dat was heel leuk! Wel waren er erg weinig kids. Er zaten gelukkig wel wat Nederlandse kinderen bij, daar zijn we hier natuurlijk voor! 1 kind van 6 jaar was best bijdehand. Fred hielp een kindje van 3 jaar met kleuren en het kind van 6 merkte op; 'je bent wel een beetje haar slaaf he?'. En later; 'hoe voelt dat nou, om een slaaf te zijn?'. Een tijdje later hielp ik het kindje van 3 met drinken en merkte het kind van 6 op: 'nu heeft ze er nog een dienaar bij!'. Best grappig. :P

Vandaag was meteen al onze vrije dag, we hebben de halve dag op Star Beach gelegen. Was wel even lekker, een dagje weg uit het hotel!
Morgen gaan we verder met onze 1e werkweek, waarin we meer van onze eigen kidsclub gaan doen. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat worden! Wordt vast wel leuk.

Vanavond kregen we trouwens Raki van 1 van de serveersters. Weet niet of we het mochten, maar we namen het gewoon aan. Ik vind het maar sterke drank... Geef mij maar Ouzo! :D

Voor alle fanmail: ons kamernummer is 52. :D

Tot snel!

Liefs

• 02 Juli 2007 - 20:20

Claire:

Jeetje.. vervelend dat TUI zo slordig is zeg. Hopelijk gaan ze het nog goedmaken!

Ziet er verder allemaal leuk uit! De huispoes.. gezellig hoor! :D

Spreek je! xxxxx

• 02 Juli 2007 - 20:46

Fede:

klote TUI

• 03 Juli 2007 - 17:19

Har:

Hoe herkenbaar "de was doen"! Het bad is een uitkomst ;) ik kon ook niet meer zonder :D

xxx

• 03 Juli 2007 - 18:26

Mama:

Leuk dat jullie het naar je zin hebben.
    Hopelijk komt TUI ook nog een keer tot leven. Want dit is wel erg vervelend allemaal. Wij hebben een druk week-end achter de rug met de Canadese gasten. Maar dat hoor je nog wel. De foto's zijn weer erg leuk. Denk je ook nog wel eens aan Sammy? Jullie kat lijkt veel op haar.
    Nou werkse deze week en we zijn benieuwd naar jullie ervaringen. Lekker weer nu trouwens bij jullie. Hier is het nog steeds niks. Doe Frederique de groeten.
    Groetjes van ons allemaal. Liefs Mama